Mish keci me karcof dhe patate

Mish keci me karcof dhe patate- Perberesit – 1 kg mish keci – 3 karcof – 1/2 qepe – 1 tufez – 2 dl leng – 1/2 limon – vaj ulliri – kripe, piper Pergatitja Qeroni qepen dhe grijeni holle, me pas skuqeni ne nje tigan me vaj, bashkoni mishin e kecit dhe skuqeni per disa minuta me zjarr te mesem, kriposini dhe aromatizojini me piper, mbulojini me kapak dhe lerii ne zjarre te vogel dhe vazhdoni me skuqjen dhe per 20 minuta, duke i kthyer here pas here mishin. Pastroni karcofet dhe pritini ne feta, me pas hidhini ne nje ene me uje me disa pika limon, me pas kullojini dhe bashkojini me mishin e kecit, dhe lagini me leng vegjetal, lerini ne zjarre dhe per 10 minuta. Qeroni patatet, lajini dhe pritini ne feta shume te holla. Aromatizoni mishin me trumze dhe me pas vereni ne nje tepsi me pak vaj. Mbulojeni mishin me patate dhe rregullijini me kripe dhe piper, futeni ne furre me 180′C per 20 minuta. Lereni ne qetesi per disa minuta para se ta sherbeni.  Burimi: Ikub